Outsourcing av lönehanteringen ger mer kontroll

Göra lön själv - eller outsourca? Swelön samarbetar med EC Time, som avlastar dig direkt i Swelöns system. Helt och hållet, eller tillfälligt när du behöver det. Här träffer du Eva Brolin som är vd för EC Time.

Idag har hanterar EC Time 3000 löner för företag som valt att outsourca. Det betyder många löneansvariga som skaffat sig mer kontroll, tid till andra uppgifter och garanti att lönen alltid blir rätt. 

Vi fick pratat med Eva Brolin. Läs vad hon säger om löneoutsourcing. 

Hur är det att arbeta med er? 

Det är enkelt, tryggt och modernt. Vi är specialiserade på små och mellanstora företag upp till 200 anställda. Och vi utgår helt från dig. En del lägger ut hela sin lönehantering, medan andra tar hjälp vid tillfälliga toppar. Vi gör det enkelt för dig och finns här hela tiden. 

"Det är skönt att vara igång. De känner sig trygga, vet att det blir hög kvalitet på lönerna och kan lägga sin tid på annat. "

Eva Broli, vd EC Time

Hur fungerar det rent praktiskt? 

Du anlitar oss separat från Swelön. Vi arbetar sedan direkt i Swelöns system. Vi loggar in och arbetar direkt på samma ställe som du tittar på. Det är väldig enkelt, transparent och du har full kontroll. Du kan ringa din kontakt på EC Time när som helst. 

Hur nära vi arbetar dig beror på hur du vill ha det. En del företag väljer ett upplägg där företagets medarbetare kontaktar oss för alla sina lönefrågor. Andra vill ha kvar det området själva. 

Vilken är den vanligaste frågan ni får? 

Den som inte är van att outsourca lönehanteringen tror att man tappar kontrollen. Men så är det inte - snarare tvärtom. Processen är upplagd så att du får mer kontroll och styring.

Vi levererar rapporter och har en dialog med dig under hela resan, så du är med och påverkar under hela löneprocessen. Vi gör det du vill. 

Varför lägger företag ut sin lönehantering på er? 

Det handlar om två saker: att minska sårbarheten och få tillgang till vår kompetens. 

Sitter du som ensam administratör och blir sjuk så får du problem. Vi arbetar standardiserat och alltid i team om fyra - och vi kan ditt företag väl. Din lön blir alltid gjord korrekt och i tid. 

Sen har vi en kompetens och en erfarenhet som är svår att ha inom företagets väggar, eftersom vi är specialiserede på just lön och lönerelaterade fågor och har arbetat med det under så mange år. 

Vi kan hantera och känner igen alla situationer som kan uppstå. 

Många har idag ansvar för ekonomi - och så lön ovanpå det. Men lön gör man inte bara med vänsterhanden, det är mer komplext än så. 

Hur tar ni betalt? 

Vi debiterar ofta med pris per lönespecifikation, så att du som kund har kontrol på kostnaden. 

Vilka reaktioner har ni fått från era kunder? 

Att det är skönt att vara igång. Att de känner sig trygga, vet att det blir hög kvalitet på lönerna och kan lägga sin tid på annat. De känner sig inte ensamma längre, utan har någon att fråga och diskutera med. 

Beskriv ett "före-och-efter-scenario" 

Den som gör lön är ofta ganska ensam. Vissa känner sig obekväma varje gång lönen ska göras för att det är komplext och man inte har full koll. De beskriver lön som något jobbigt där man hoppas att det ska bli rätt. Jag förstår den här känslan. 

Då är det extra härligt att kunna hj¨lpa till. "Puh, vilken tur att du finns", får vi höra ofta. Och så kan de fokusera på det de är bra på! Ibland har vi företagsledare som sitter med löner, som istället kan lägga tid på sin affär. 

EC Time och Swelön delar filosofi 

Ja, vi har en gemensam syn på att göra lön enkelt och smidigt med moderna system. Vi vänder oss till små och mellanstora företag, där vi vet att vi kan göra stor nytta och verkligen hjälpa till. 

 

Ni kan systemlösningar. Vilka fördelar ser ni med Swelöns system, som är molnbaserat? 

Molnbaserat innebär väldigt hög säkerhet. Det är framtiden och allt fler vill arbeta så här. 

Vad kan man få hjälp med inom Swelöns system? 

 

Vad kan man få hjälp med inom Swelöns system?

  • Att sätte upp sitt företag inom Swelön (och sen göra lönen själv) 
  • Tillfällig hjälp. Backup vid sjukdomar, semestrar och föräldreledigheter. 
  • Hantera hela lönen. 
  • Rådgivning och bollplank.